Začetek svetovnega pokala v Pragi

Jun 14, 2021 | Uncategorized @sl

V Pragi začela letošnja serija tekem za svetovni pokal. Na Vlatavi so nastopili tudi štirje člani KKSE Luka Božič, Nejc Polenčič, Urša Kragelj in Alja Kozorog. Kanuista sta obstala v kvalifikacijah. Luka Božič je bil v prvi vožnji 24., v drugi pa 14. V uvodni fazi tekmovanja pa je na svoji prvi tekmi za svetovni pokal obstal tudi Nejc Polenčič, ki je bil v prvo 37., v drugo pa 17.

V ženskem kanuju je Alja Kozorog v petek za las ujela polfinale, kjer pa je prikazala dobro vožnjo in na tehnično zahtevni progi osvojila končno 14. mesto. “Vožnja je bila kar dobra. Z njo sem zadovoljna, a v zadnji četrtini proge mi je zmanjkalo do cilja, saj je zelo dolga pot. Na tem delu imam še kar nekaj rezerve in v prihodnje bom delala na tem. Na progi si želel imeti vse pod nadzorom, a se je bilo potrebno stalno prilagajati. Proga je bila zahtevna, sploh za kanuistke,” je Alja Kozorog povedala po nastopu.

V ženskem kajaku je bila v polfinalu Urša Kragelj  na dvanajstem mestu. Od zadnje faze tekmovanja jo je ločilo dobre pol sekunde. Usodne so bile štiri kazenske sekunde. »Gradila bom naprej, saj mislim, da sem se sposobna rešiti teh dotikov, ki me stanejo višjih uvrstitev. Zagotovo vožnja ni bila popolna, saj če bi bila optimalna, bi se morda naprej lahko prebila tudi z dotiki. Računam, da bom popravni izpit opravila naslednji teden v Leipzigu oziroma Markkleebergu,” pa je povedala Urša Kragelj.