Začetek sezone z državnim prvenstvom na 5000m

Mar 17, 2013 | Ostalo

Če slalomisti in spustaši na divjih vodah na začetek svoje tekmovalne sezone še čakajo, pa so na svoj račun včeraj prišli sprinterji na mirnih vodah. Zdaj že tradicionalna tekma državenga prvenstva na 5000m, ki vsako leto v naši organizaciji poteka na Mostu na Soči, je ena redkih tovrstnih preizkušenj pri nas, a zaradi množičnega skupinskega starta in zahtevne razdalje zelo zanimiva.

Po hladnem in vetrovnem tednu, ko je v dolini Soče padlo tudi precej dežja, se je za dan tekme mostarsko jezero pokazalo v najboljši luči. Mirna hladina je nudila odlične pogoje za izvedbo tekmovanja, zavzeti prostovoljci Kajak kluba Soške elektrarne pa so poskrbeli, da je dogodek potekal brez zapletov. Hvala vsem!

Največ zanimanja je seveda požel obračun najhitrejših Slovencev v članski kategoriji kajakašev, kjer smo imeli aduta v Lovru Lebanu, a je bil pred ciljno črto, tako kot lani, močnejši Jošt Zakrajšek iz  KKK Tacen. Na tretjem mestu je v absolutni konkurenci končal švicar Fabio Wyss, ki ga v teh dneh gostimo na treningu, bronasto medaljo državnega prvenstva pa si je priveslal Simon Oven iz KKK Ljubljana. V žal slabo zasedeni kategoriji kajakašic je med članicami zmagala Anja Osterman iz KKK Adria Ankaran.

Med našimi tekmovalci si pohvale zaslužijo še Matic Klobučar za impresivno zmago med mladinci, Jani Jarc za bron v isti tekmi, Tine Kancler, ki je končal tretji med starejšimi dečki, Mia Medved za srebro med starejšimi deklicami, Lucija Fon Mervič in Beti Medved za kolajni med mladinkami, Jakob Jež, ki je za las ostal brez kolajne med mlajšimi mladinci in prav VSI mladi kajakaši in kajakašice, ki so v zadnji zimi pod vodstvom trenerjev Jerneja Župančiča Regenta in Dejana Testena (Most na Soči) in Dejana Stevanoviča (Solkan) ogromno napredovali ter se na včerajšnji tekmi dobro borili.

Obsežna totogalerija tekmovanja (foto: Stane Klemenc, Stojan Kuk, Urban Bajrič)

Rezultati