Začetek serije ECA Junior Cup 2018

Jun 18, 2018 | Uncategorized @sl

Italijanska Valstagna je minuli teden otvorila serijo tekem za ECA Junior Cup. Dolina pod Dolomiti je novo prizorišče v seriji, ki se sedaj seli v Augsburg. Mladi tekmovalci Kajak kluba Soške elektrarne so nastopili zelo dobro in domov pripeljali več pokalov. Med kajakašicami do 16 let je v soboto in nedeljo na stopničkah stala Sara Belingar in sedaj vodi v skupnem seštevku. Urban Gajšek je obe preizkušnji zaključil tik pod stopničkami, Adam Križaj je bil dvakrat šesti Rok Bezeljak deseti, Jakob Mlakar pa dvanajsti. Štefan Božič je bil prvi dan peti, drugi pa sedmi, Erazem Šavli osmi, Andraž Pavšič pa štirinajsti.

V neuradni kategoriji U14 bila zelo dobra Asja Jug z drugim in tretjim mestom, Neja Velišček je bila v nedeljo tretja, Zarja Turk četrta in šesta. Jakob Šavli je bil v soboto najhitrejši, v nedeljo pa šesti. Vid Polenčič pa četri.

Vse rezultate si lahko ogledate na www.timing-mojstrana.com

Serija se ta teden nadaljuje v Augsburgu in Flattachu, nato pa je med 6. in 8. julijem na vrsti že Solkan. Po Solkanu bodo tekmovalci nastopili še v Krakowu in Čeških Budejovicah.