Začenjata se svetovni prvenstvi v slalomu in spustu za mladince in mlajše člane

Jul 16, 2019 | Uncategorized @sl

Danes se v Krakowu začenja svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, jutri pa bodo v Banja luki začeli še spustaši.

Klubski in reprezentančni tekmovalci računajo na boljše nastope, kot so jih dosegli na EP v Liptovskem Mikulašu. Ti so sicer z Tinetom Kanclerjem osvojili bron med kanuisti do 23 let, vendar je bila bočj kot ne celotna reprezentanca razočarana.

Klub bodo na SP zastopali: Sara Belingar, Alja Kozorog, Niko Testen, Nejc Polenčič, Koppany Racz, Tine Kancler in Žiga Taljat. Slovenska ekipa je iz Liptovskega Mikulaša odpotovala neposredno v Krakov in se tam pripravljala na drugi vrhunec letošnje sezone za mladince in mlajše člane. Prve komplete kolajn bodo na Poljskem podelili že v torek, ko bodo potekale vse ekipne tekme. V sredo bodo na vrsti kvalifikacije kanuistov, kanuistk, kajakašic in kajakašev v konkurenci do 23 let, v četrtek pa kvalifikacije mladincev v prej omenjenih kategorijah. V petek se bodo v polfinalu in finalu preizkusili kanuisti in kajakašice tako med mlajšimi člani kot mladinci, v soboto pa bodo na vrsti še odločilne vožnje kanuistk in kajakašev v obeh starostnih skupinah. V nedeljo bodo na vrsti še preizkušnje v ekstremnem slalomu. 

Slovenska ekipa bo enaka kot na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. V kanuju bo tekmoval mlajši člani Tine Kanclerin mladinec Nejc Polenčič, med kanuistkami Alja Kozorog v konkurenci do 23 let, med kajakašicami do 23 let bo veslala Sara Belingar, med kajakaši pa Niko Testen.
Tine Kancler bo v nedeljo nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v ekstremnem slalomu na divjih vodah.

Spletna stran z rezultati, video prenosom: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cha…/krakow-2019

Drugi teden pa se v Banja Luki začenja tudi mladinski in U23 SP v spustu. Klubske barve bo zastopal Erazem Šavli, ki lahko zaradi odsotnosti nekaterih tekmovalcev računa še na višjo uvrstitev. Rezultati bodo v živo dostopni na spletni strani ICF.