Za sprinterji tekmi na Bledu in v Mantovi

Apr 30, 2013 | Ostalo

Bled

Sprinterji na mirnih vodah so pretekli ponedeljek na Bledu tekmovali na prvi izbirni tekmi za sestavo ekipe, ki bo nastopala na tekmah svetovnega pokala. V moški konkurenci je bil na 1000- in 500-metrski razdalji Lovro Leban drugi, zmago pa je slavil na 200 metrov. Lovro bo v letošnji sezoni tekmoval med posamezniki, saj je njegov partner iz kajakaškega dvojca Rok Kuk po posvetu s trenerji sprejel težko odločitev in se zaradi zdravstvenih težav odpovedal nastopom na največjih tekmovanjih te sezone.

Na Bledu so tekmovali tudi mladinci. Na 1000 metrov je zmagal član Soških elektrarn Matic Klobučar, pred klubskim sotekmovalcem Janijem Jarcem. Klobučar in Jarc sta bila najboljša tudi na 500 metrov.

Rezultati tekme na Bledu

Mantova

Odlično so naši tekmovali tudi pretekli konec tedna na močni mednarodni tekmi v italijanski Mantovi! V mladinski konkurenci je dominacijo s tekme na Bledu potrdil Matic Klobučar in zmagal na 1000-metrski razdalji, na isti razdalji je bil najboljši tudi v kajakaškem dvojcu z Alanom Apolloniem, temu pa je dodal še 4. mesto v finalu na 200m. V finalu B na 1000m je veslal Jani Jarc, ki je zasedel drugo mesto, skupno enajsto.

V članski konkurenci kajakašev na 1000 metrov je v precej močni konkurenci zmagal Italijan Maximilian Benassi, ki se lahko pohvali z dvema kolajnama s svetovnih prvenstev, drugo mesto pa si je s sedmimi desetinkami sekunde zaostanka priveslal Lovro Leban. Lovro Leban je nastopil tudi v finalu B na 200 metrov, kjer je bil osmi.

Rezultati tekme v Mantovi