Vabilo na predavanje

Feb 13, 2015 | Ostalo

V PETEK 20. februarja 2015 ob 18.00
vas v prostore večnamenske dvorane osnovne šole na Mostu na Soči vabimo na predavanje:

S čolnom po vodi, malo tudi po kopnem – kako in kje danes postaviti meje.

Marko Juhant je priznani specjalni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Veliko se ukvarja z področjem vzgoje, obveznosti otrok in vsakodnevnim ravnanjem z otroki.*

S predavanjem bi radi nadaljevali serijo poučnih predavanj o kraju, športu, vzgoji, prehrani oziroma zdravemu in produktivnemu načinu življenja na sploh.

Vstop je PROST. Prisrčno vabljeni!

Kajak Klub Soške elektrarne

*Marko Juhant je poklicni vzgojitelj za otroke z motnjami vedenja, specialist za obnašanje. Že vrsto let se zavestno ukvarja s stvarmi, ki so prav, manj s “popravljanjem” tistega, kar je narobe. Njegovo področje se nanaša na preventivo in ravnanje staršev, vzgojiteljev in ostalih, da bi otroci postali samostojni, uspešni in zdravi odrasli ljudje, ukvarja pa se tudi s kategorijo, ki je po njegovih besedah zelo zanemarjena, to je s srečo – da bi bili otroci srečni oziroma zadovoljni. Marko Juhant in Simona Levc sta pred kratkim na podlagi slovenske vzgojne prakse napisala knjigo Varuh otrokovih dolžnosti, ki bo staršem v pomoč, da bodo spet laže zadihali. Prepričana sta, da nas generacija zdolgočasenih in razvajenih najstnikov pelje v pogubo, vzrok pa je po njunem mnenju v prevelikem poudarjanju otrokovih pravic.