Uspešen zaključek kajak krožka

Jun 20, 2014 | Ostalo

Dobro delo čez zimo je na Sočo privabilo številne otroke, ki so kot interesno dejavnost v šoli izbrali kajakaštvo. Da je naš šport več kot samo veslo in čoln dokazuje spodnji prispevek…

“Ko vidiš, da otrok uživa v športu in te teden za tednom nestrpno čaka v šolski klopi, da gre končno na vadbo je ves trud poplačan”, pravi Nina, ki že drugo leto vodi kajak krožke po šolah v Novi Gorici in okolici. “Kajak ni samo veslo in čoln, je tesen stik z naravo, gibanje na zraku in dobra družba. V klubu se zavedamo, da je glavno, da otrokom damo širino z možnostjo vključitve v različne aktivnosti in s tem znanje na različnih športnih področjih. Ali bo na koncu otrok postal kajakaš ali ne je vseeno, pomembno je, da vzljubi šport do te mere, da bo postal del njegovega življenja in da se bo vanj vedno rad vračal. Poleg tega želimo, da ohranja tesen stik z naravo, ker na žalost ob natrpanem urniku marsikdaj nanjo pozabljamo.”

Zahvala za uspeh gre tudi šolam. “Več kot presrečna sem, da so nam šole ponudile možnost sodelovanja in nam šle na roko, brez njih nam ne bi uspelo.”

V tistih šolah, kjer bodo pripravljeni sodelovati, bo kajak krožek potekal tudi naslednjem šolskem letu.