Uspešen začetek sezone v Tacnu, ta teden pa že Solkan

Mar 25, 2019 | Uncategorized @sl

Savske brzice so gostile uvodne tekme v slalomu in spustu sezone 2019. Tekmovalci kajak kluba Soške elektrarne domov prinašajo več odličij.

Na sobotni tekmi v kanalu je bil med članskimi kajakaši najhitrejši Tine Kancler, pri kanuistkah pa sta bili Alja Kozorog in Nina Bizjak na odru skupaj z Leo Novak. Med kanuisti je Žiga Taljat dosegel tretje mesto. V mladinski kategoriji je Sara Belingarzmagala med kajakašicami, Andraž Pavšič je bil drugi med kajakaši, Nejc Polenčič pa med kanuisti. Pri starejših deklicah je bila najhitrejša kanuistka Asja Jug, drugi kanuist pa Rene Jeklin. Med mlajšimi dečki sta bila pri kajakaših Tjaš Velikonja drugi, Andrej Jeklin pa tretji. Med spustaši je bil Matevž Manfreda pri mladincih drugi.

Na nedeljski tekmi so se rezultati kar dobro premešali. Predvsem sta dobro tekmovala mladinca Štefan Božič in Nejc Polenčič v mladinski konkurenci, Sara Belingar je bila tretja. V članski konkurenci je bila Urša Kragelj takoj za reprezentančno kolegico Evo Terčelj, Niko Testen pa za Petrom Kauzerjem. Tretji je bil Luka Božič. Čestitke tudi ostalim, ki jim ni uspelo priti na zmagovalni oder.

Vse rezultate dobite na http://www.timing-mojstrana.com/ več slik pa na FB strani: www.facebook.com/SocaKayakRaceFever/

Že ta konec tedna pa v Solkan prihaja zelo močna konkurenca. Med preko tristo prijavljenimi iz devetnajstih držav bodo naši člani poskusili izkoristiti domač teren.