Urša Kragelj na Slovaškem končala tik pod stopničkami

Jul 5, 2015 | Ostalo

Urša Kragelj je v slovaškem Liptovskem Mikulašu, kot edina slovenka v finalu končala na nehvaležnem četrtem mestu. Na progi je naredila dotik, ki ji je prinesel dve kazenski sekundi in odnesel uvrstitev na zmagovalne stopničke. Za zmagovalko Jano Dukatovo s Slovaške je namreč zaostala za nekaj manj kot tri sekunde, za tretjeuvrščeno Španko Marto Martinez pa tri desetinke sekunde. Tudi drugo mesto je odšlo v Španijo, zasedla ga je aktualna evropska prvakinja Maialen Chourraut.

Po tekmi je povedala: »Poskušala sem veslati čim boljše. Napadala sem, poskušala sem ne udariti vrat, pa so potem sodniki rekli, da sem ena. Na koncu je to dober rezultat, škoda le, ker je malo zmanjkalo za stopničke ali kaj več. Dirkanje morda ni bilo najboljše, kar sem zmožna, a mislim, da ne smem biti razočarana. Ko sem prišla v cilj, sem bila presenečena, ker sama nisem čutila dotika niti ga nisem videla. Upala sem, da se bodo lahko pritožili in da je bila sodniška napaka, ampak na koncu so videli, da sem se res rahlo dotaknila količka pri izhodu iz vrat. Nimam kaj. Tudi pri Španki, ki so ji ob pritožbi izbrisali dotik, je bilo ob ogledu videa videti, da dotika ni bilo, tako da je bilo vsaj pošteno.«

Dvojcu Luka Božič-Sašo Taljat, pa je zmanjkala le stotinka sekunde za uvrstitev v finale, zasedla sta enajsto mesto. Zlate kolajne med dvojci sta se veselila Slovaka Pavol in Peter Hochschorner, druga sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, tretja pa Poljaka Piotr Szczepanski in Marcin Pochwala.

V popoldanskih ekipnih tekmah so nastopile kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, ki so zasedle šesto mesto. Zmagale so Slovakinje, pred Čehinjami in Avstralkami. Med dvojci so bili najboljši Čehi, pred Poljaki in Francozi.