SVETOVNI POKAL TACEN – LUKA POSKRBEL ZA ZDRAVLJICO

Okt 19, 2020 | Uncategorized @sl

Minuli podaljšan vikend je v Tacnu potekalo tekmovanje za Svetovni pokal v slalomu.

Najbolje je prednost domačega terena izkoristil Luka Božič, ki si je pokoril celotno konkurenco. V finalni vožnji je ves čas veslal na meji a vseeno prišel skozi cilj brez dotikov in kazenskih sekund. Čeprav sam ni imel najboljših občutkov je konkurenco pustil kar krepko zadaj. Še najbližje mu je prišel Francoz Nicolas Gestin, ki je zaostal sekundo in 64 stotink. Tudi tretje mesto je pripadalo Franciji (Jules Bernardet + 2.07). V finalu kanuistov sta nastopila tudi Jure Lenarčič in Benjamin Savšek, katerima pa se je vožnja zalomila.

Hitro je veslala tudi Alja Kozorog a so jo trije dotiki stali zmagovalnega odra oziroma drugega mesta. Na koncu je bila peta. V sobotnem kajakaškem delu Niku Testenu čoln v polfinalu ni stekel. Kljub »čisti« vožnji brez dotikov je ostal na šestnajstem mestu. V finale sta se prebila Vid Kuder Marušič in Peter Kauzer. Slednji je bil na koncu drugi za presenečenjem dneva. Isak Ohrstrom je za Švedsko priveslal prvo medaljo na tekmovanjih za Svetovni pokal in večja tekmovanja.

V ekstremnem slalomu sta nastopila brata Erazem in Jakob Šavli, ki pa sta se s konkurenco spopadla precej »sramežljivo« in izpadla že v začetnih izločilnih bojih.

Slovenska reprezentanca se je odločila, da na naslednji tekmi v francoskem Pau-ju ne bo nastopila. Po odmoru se bodo začeli pripravljati na naslednjo sezono, za katereo se še vedno verjame, da bo imela vrhunec na OI V Tokiju.