Spustaši opravili z državnim prvenstvom

Apr 30, 2013 | Ostalo

Dva tedna pred evropskim prvenstvom v spustu na divjih vodah v Bovcu so se tekmovalci v Solkanu pomerili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah. Na solkanski progi, ki bo junija gostila svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, so se tekmovalci tokrat borili za naslove državnih prvakov. V konkurenci kajakašev je po pričakovanjih zmagal svetovni prvak in član našega kluba Nejc Žnidarčič, ki je bil za sekundo in 13 stotink hitrejši od Vida Debeljaka. N

V konkurenci mladincev je med kajakaši slavil tekmovalec našega kluba Rok Markočič, pred tekmovalcema tacenskega kluba Žanom Jakšetom in Vidom Kudrom Marušičem.

Rezultate najdete tukaj

Spustaši na divjih vodah so dan po državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Solkanu nastopili še na državnem prvenstvu v klasičnem spustu v Bovcu. V konkurenci kajakašev je naslov prvaka osvojil Simon Oven iz KKK Ljubljana, ki je bil presenetljivo boljši od našega Nejca Žnidarčiča. Med mladinci so kolajne osvojili isti tekmovalci kot tudi na državnem prvenstvu v sprintu v Solkanu. Zmagal je naš Rok Markočič, pred Žanom Jakšetom in Vidom Kudrom Marušičem iz Tacna.

Rezultate najdete tukaj