Solkan – Nova Gorica dobila svetovno prvenstvo

Nov 27, 2020 | Uncategorized @sl

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je na kongresu potrdila kandidaturo Kajakaške zveze Slovenije in Kajak kluba Soške elektrarne in soglasjem MONG za gostovanje Svetovnega prvenstva v spustu za mladince in mlajše člane.

Tako bo skupaj z EP v slalomu v Solkanu v dveh tednih tekmovanj prisotnih preko sedemsto akreditiranih udeležencev. Tekmovanja se bodo odvijala med 16. in 29. avgustom, udeleženci pa bodo v Solkanu skoraj tri tedne. Druga večja novica kongresa je tudi, da je disciplina Ekstremni slalom vse bližje uvrstitvi na program OI. Če bo kandidatura v decembru uspešna, bi v tej disciplini prvič nastopali v Parizu leta 2024. Za Solkan pa to pomeni, da bi program ekstremnega slaloma uvrstili že prihodnje leto. Poleg prvenstva smo v Kajak klubu Soške elektrarne pridobili organizacijo več državnih in mednarodnih tekmovanj, ki so v Solkanu že stalnica. Začeli bomo že v začetku marca s tekmovanjem za zimski Slovenski pokal mlajših kategorij, med 25. in 29. marcem gostili ICF World Slalom Ranking Solkan 2021, v aprilu in maju se bodo na spust izbirnih tekmovanjih izbirali reprezentanti in reprezentantke, junija bomo imeli Puntarski pokal in ECA Junior Cup Solkan, julija generalko za SP, dva tedna po prvenstvu pa še državno prvenstvo mlajših kategorij in rekreativno prireditev Soška regata. Pomemben podatek je, da se bo zaradi tekmovanj in priprav na njih, v letu 2021 ustvarilo preko 17 500 nočitev.

Za članske tekmovalce KKSE je leto 2021 še vedno predvideno kot zaključek štiri letnega olimpijskega ciklusa. Najresnejši kandidati za OI Tokio 2020 ostajajo Alja KozorogUrša KrageljLuka Božič in Niko Testen. Bri mlajših kategorijah pa si želimo čim več domačih in mednarodnih tekmovanj, ki so osnova za njihovo športno rast. Upamo in verjamemo, da bo do takrat situacija z epidemijo umirjena in da nam bo vse predvidene aktivnosti uspelo varno in uspešno izpeljati.