Slalomisti odprli sezono v Tacnu

Mar 24, 2013 | Ostalo

Urša Kragelj do zmage med kajakašicami, na dobri poti tudi vrsta ostalih tekmovalcev

Teden dni po premierni tekmi spriterjev na Mostu na Soči, so sezono z domačo tekmo odprli tudi slovenski slalomisti na divjih vodah. Kot vsako leto je prvo pomladno merjenje moči gostil KKK Tacen, tekme na njihovi progi pa so se udeležili tudi številni naši tekmovalci.

V nič kaj prijetnih zimskih razmerah so s svojo tekmo na zgornjem, manj zahtevnem kanalu, najprej opravili tekmovalci v mlajših kategorijah, popoldan pa so jim na glavni tacenski progi sledili še mladinci in člani. Med mlajšimi dečki se je z 2. mestom posebej izkazal Štefan Božič, pohvale pa si seveda zaslužijo prav vsi obetajoči tekmovalci in tekmovalke, ki so prikazali dobre vožnje.

V popoldanskem sporedu so sledila tekmovanja med mladinci in člani. Po dolgem pripravljalnem obdobju je večina tekmovalcev tekmo izkoristila za preizkus pripravljenosti in dobro ogrevanje pred pomembnejšimi izbirnimi tekmovanji, ki sledijo maja, trenerjem pa sta vožnji povedali marsikaj o trenutnem stanju njihovih varovancev in delu, ki jih še čaka. V izenačeni kategoriji K-1 mladinci se bosta za reprezentanco kot vse kaže borila tudi naša tekmovalca, Niko Testen (2. mesto) in Rok Markočič (4. mesto). Niko je z Jakobom Jeklinom posamičnemu srebru dodal tudi zmago v disciplini C-2. Med kajakašicami v enaki starostni kategoriji bodo v igri za mesta v slovenski ekipi Nina Bizjak (2. mesto), Alja Kozorog (3. mesto) in Beti Medved (4. mesto). Med mladinci v disciplini C-1 je z zmago sezono izvrstno začel Žiga Taljat, čigar cilji letos gotovo segajo veliko dlje kot le do izbirnih tekem, več od 5. mesta pa je sposoben tudi Jakob Jeklin, ki bo na tekmah v maju naše drugo orožje v omenjeni kategoriji. 

Med člani v kategoriji kajakašev trenutno žal nimamo tekmovalca, ki bi se bil sposoben potegovati za prva tri mesta v državi, sta pa med kanuisti na dobri poti po odličnem zimskem treningu Luka Božič (3. mesto) in Nejc Kravanja (5. mesto), oba pa bosta v borbi tudi za mesta v ekipi do 23 let. Luka je s Sašom Taljatom prepričljivo zmagal v kategoriji C-2, kjer Mostarja letos na domačih tleh prave konkurence očitno ne bosta imela. Do druge članske zmage za naš klub je priveslala Urša Kragelj, ki je z izvrstno drugo predstavo povozila vse tekmice in potrdila dobro zimsko delo, ki je obširneje opisano na njeni spletni strani ursakragelj.com.

Otvoritev 2013