Slalom ekipa zadovoljna s priprav v Franciji

Mar 6, 2013 | Ostalo

Po koncu napornega tedna treninga nastopili tudi na francoski izbirni tekmi!

V noči na ponedeljek so se s priprav slovenske mladinske slalomske reprezentance vrnili tekmovalci našega kluba. Tam so zavzeto trenirali 10 dni, ter ob zaključku trening kampa tudi tekmovali.

Trde treninga je od začetka priprav spremljala rahla smola z vremenom, a so treningi kljub zimskim razmeram potekali nemoteno, pogoji pa so se ob koncu priprav na veselje vseh precej izboljšali. Trener Dejan Testen nam je povedal: “Proti koncu tedna nam je šlo na roke tudi vreme, saj se je temperatura dvignila nad 15 stopinj, kar je dobro vplivalo na počutje že utrujenih tekmovalcev.
Za konec napornega cikla treninga so se v soboto in nedeljo odločili nastopiti tudi na francoski regijski izbirni tekmi. V dveh dneh so vsi štartali po 4 vožnje, vsaka pa je štela posebej. Dejan o nastopih naših tekmovalcev meni: “Z vožnjami in rezultati smo zelo zadovoljni, čeprav smo kombinirali med disciplinami in poskušali štartati kar največ tekov. Tekmo smo vzeli kot trening, a vseeno dosegali mesta na vrhu.

Kot omenjeno v prejšnji novici, sta bila na pripravah tudi člana Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta z načinom dela na mladinskih pripravah zelo zadovoljna in se nameravata takšnih priprav udeleževati tudi v prihodnosti.