Sedem medalj v posamičnih in tri v ekipnih preizkušnjah na državnem mladinskem prvenstvu

Jun 16, 2015 | Ostalo

V Celju je potekalo državno prvenstvo za mladince v slalomu na divjih vodah. Predstavniki Kajak kluba Soške elektrarne so presegli vsa pričakovanja in se vrnili domov kar z desetimi medaljami. Več v prispevku …

V Celju je potekalo mladinsko državno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah. Največji uspeh na tekmi sta za domači klub dosegla Tine Kancler in Jakob Jež. Tine Kancler je v močni konkurenci med kajakaši osvojil naslov državnega prvaka. Uspeh je ponovil v kanuju dvosedu skupaj s klubskim kolegom Jakobom Ježem. Zelo dobro je svoj nastop opravil tudi Niko Testen, ki je bil med kajakaši tretji. Prav tako bronasta sta bila tudi Nejc Polenčič in Štefan Božič med kanuisti dvosedi. Med kanuisti smo imeli na zmagovalnem odru kar dva tekmovalca. Jakob Jeklin je bil na tekmi drugi, Gašper Kovačič pa tretji. Med dekleti je srebrno kolajno osvojila Živa Kavs, ki je bila prisiljena večji del treninga pred tekmo izpustiti zaradi težav s hrbtom.

Tudi v ekipnih preizkušnjah je šlo domačim tekmovalcem prav tako odlično. Zmago med kajakaši so klubu priveslali Tine Kancler, Niko Testen in Jakob Jež, zmago med kanuisti pa Tine Kancler, Jakob Jeklin in Gašper Kovačič. Uspeh kanuistov so dopolnili Nejc Polenčič, Aljaž Jug in Niko Testen, ki so tekmo končali na drugem mestu.

BRAVO NAŠI!!!