Rok Markočič svetovni mladinski podprvak v spustu!

Jul 15, 2013 | Ostalo

Lofer je sredi julija gostil svetovno mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, kjer je nastopala tudi slovenska reprezentanca. Naš klub je z odličnimi predstavami zastopal Rok Markočič in se domov vrnil s srebrno kolajno s sprinterske preizkušnje.

Prvi tekmovalni dan je bil namenjen individualni preizkušnji klasičnega spusta, kjer slovenski tekmovalci niso posegli po najvišjih mestih. Še najvišje je bil uvrščen prav naš kajakaš, ki je zasedel enajsto mesto. Za zmagovalcem Marcelom Pauflerjem iz Nemčije je zaostal za več kot 20 sekund. Drugo mesto je prav tako osvojil Nemec Finn Hartstein, tretji pa je bil Švicar Alistair Smorthit. Drugi dan svetovnega mladinskega prvenstva je ekipa mladih kajakašev za las ostala brez odličja. Na ekipni tekmi klasičnega spusta so zasedli četrto mesto. Rok Markočič je z Žanom Jakšetom in Anžetom Urankarjem za bronasto kolajno zaostal za tri sekunde, za zmagovalno ekipo Nemčije pa za 20 sekund. Drugi so bili češki kajakaši, tretji pa Švicarji.

Prvič je Rok na zmagovalni oder stopil dan zatem, ko je v ekipni sprinterski tekmi ob glasni podpori slovenskih navijačev s prej omenjenima kolegoma priveslal do bronaste kolajne, za najžlahtnejšo pa zaostali za vsega 28 stotink sekunde. Ekipi Nemčije in Češke sta s progo opravili najhitreje, dosegli enak čas ter si delili prvo mesto. Uspeh na ekipni tekmi je slovenski ekipi prinesel veliko veselja, obenem pa tudi zvišal apetite po dobrih rezultatih pred sobotno posamično sprintersko preizkušnjo.

Tam je za novo kolajno slovenske reprezentance poskrbel prav naš kajakaš Rok Markočič, ki je v finalu sprinterske preizkušnje zasedel drugo mesto in tako po lanskem nesrečnem 4. v domačem Solkanu na najlepši možen način končal mladinsko kariero v spustu. Želimo mu, da bo tako uspešen tudi med člani!