Urška Kragelj

Tekmujem v: Kajak Slalom
Treniram od: 1998
Trener: Borut Javornik
Rezultati: Naslov svetovne mladinske prvakinje (2006), zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala (2012), dve posamični kolajni iz evropskih čanskih prvenstev (bron 2010, srebro 2016), naslov evropskih prvakinj ekipno (2017), dve bronasti kolajni na svetovnem prvenstvu ekipno (2010 in 2013), nastop na olimpijskih igrah (9. mesto 2016).
Kateri model čolna imaš in zakaj: Leta 2008 sem prvič poskusila čolne češkega proizvajalca Galasport. Vame so verjeli že od samega začetka in me tudi povabili v Galasport ekipo. Odtlej sodelujemo brez prekinitev, saj mi modeli čolnov vedno odgovarjajo, predvsem pa imam z ekipo pristen odnos, kar se izkaže kot velika prednost pri razvoju in dobavi opreme.
Kako se pripravljaš čez zimo: Čez zimo sodelujem s celotno ekipo KKSE, ki trenira v Ljubljani. Večino časa preživim v Tacnu, vsako leto pa del priprav opravim tudi na Solkanski slalomski progi. Ker je pozimi večino časa možen zgolj trening na divji vodi, vedno odpotujem na priprave divje vode v toplejše kraje (Avstralija, Dubaj, Pau).
Kaj ti veslanje pomeni: Veslanje je postalo moja služba, na začetku pa mi je kajak pomenil predvsem sprostitev, zabavo, druženje z družino in ohladitev v vročih poletnih dneh.
Katera tekma ti je v spominu kot najlepša do sedaj: Najlepša tekma zame je zagotovo Svetovno mladinsko prvenstvo leta 2006 v Solkanu in tekma leta 2012 v Seu d’Urgellu, kjer sem zmagala svojo prvo tekmo za svetovni pokal.
Najljubša proga: Najljubših prog je več: Penrith (Avstralija), Seu d’Urgell (Španija) in Praga (Češka).
Veslaš tudi ko ne treniraš? Kje najraje? Včasih veslam tudi v prostem času, najraje v zgornjem posočju.
Amulet za srečo: Sem jih imela kar nekaj v svoji karieri, trenutno imam verižico, ki mi jo je za srečo podarila Alja Kozorog.