Nejc Žnidarčič

Tekmujem v: Kajak /kanu/spust kajak spust
Treniram od: (leta) 1996
Trener: Jernej Abramič
Rezultati: (pomembni) 4x svetovni prvak, 4x evropski prvak. 23 medalj iz svetovnih prvenstev, 12 medalj iz evropski prvenstev, 35 medalj iz tekem za svetovni pokal. 5x skupni zmagovalec svetovenga pokala
Kateri model čolna imaš in zakaj? Veslam več modelov proizvajalca CS Canoe, najraje model Esox 4 in Esox X, ki sem jih tud pomagal razviti
Kako se pripravljaš čez zimo? Zimski del priprav je po mojem mnenju eden najpomembnejših za vrhunsko pripravo športnika. Sam se že več let v zimskem času odpravim na daljše priprave v tujino, letošnje leto sem bil recimo 2 meseca v Španiji.
Kaj ti veslanje pomeni? (smisel, veleje…?) Veselje, poklic, sprostitev, zabava včasih v mrzlih zimskih dneh tudi muka 🙂
Katera tekma ti je v spominu kot najlepša do sedaj: Težko bi izbral samo eno, saj sem se skoraj z vseh velikih tekmovanj vrnil z vsaj eno medaljo, tako je bilo razlogov za veselje kar dosti tekom kariere. Pravijo pa da prvega ne pozabiš nikoli, tako da če bi moral izbrati enega bi izbral svetovno prvenstvo v Augsburgu leta 2011, ko sem prvič postal svetovni prvak.
Najljubša proga: Bourg Saint Maurice in Soča Trnovo ob Soči
Veslaš tudi ko ne treniraš? Kje najraje? V čolnu sem ponavadi 2-3x na dan, tako da v prostem času ne veslam in se raje posvečam drugih stvarem.