Prihajajoči vikend v Tacnu še dve tekmi za sestavo reprezentance

Maj 11, 2018 | Uncategorized @sl

Ta vikend bosta v Tacnu še dve izbirni tekmi za sestavo tako članske kot mladinske reprezentance. Med člani sta si mesto že zagotovila le Peter Kauzer in Benjamin Savšek. Obetajo se razburljivi boji za preostala mesta, ki prinašajo nastope na evropskem prvenstvu ter tekmah svetovnega pokala. Po dveh tekmah je zelo veliko vprašanj tudi v ženskem kanuju, medtem ko sta v ženskem kajaku prvi dve tekmi pri vrhu končali Urša Kragelj in Eva Terčelj.

Kdo si bo priveslal mesta v reprezentanci, bo dokončno znano šele v nedeljo po četrti izbirni tekmi, na uradno potrditev imen novih/starih reprezentantov pa bo potrebno počakati še kakšen dan več, saj bo moral predlagano ekipo potrditi še strokovni svet Kajakaške zveze Slovenije.

V ženskem kajaku kaže, da večjih presenečenj ne bo in da bosta v ekipi znova olimpijki Eva Terčelj in Urša Kragelj, ki sta bili pri vrhu na uvodnih tekmah. Nekoliko bolj zapletena situacija je trenutno med kanuistkami, kjer se izkušenejšima Nini Bizjak in Alji Kozorog hitro približujejo tudi mlajše tekmovalke, predvsem Lea Novak in Eva Alina Hočevar.

Tekmovalci in tekmovalke bodo pridobili štiri rezultate izbirnih tekem, na koncu pa bodo upoštevani najboljši trije.

Tretja in četrta izbirna tekma bosta na sporedu to soboto in nedeljo v Tacnu. Tako v soboto kot nedeljo je začetek tekmovanja predviden za 10.30, finalna vožnja pa se bo začela ob 12. uri.

Ob koncu izbirnih tekem v slalomu na divjih vodah se bodo na savske brzice podali še tekmovalci in tekmovalke v ekstremnem slalomu na divjih vodah, ki po konceptu tekmovanja najbolj spominja na smučarski kros s Filipom Flisarjem. Tekmovanje bo štelo za državno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Ob 16. uri bodo na sporedu kvalifikacijske vožnje na čas, na podlagi katerih bodo določili tekmovalne skupine, ob 17. uri pa se bo začel glavni tekmovalni del z vožnjami na izpadanje.

Rezultati bodo na voljo na: www.timing-mojstrana.com