Pestri dnevi v kajakaškem centru

Avg 22, 2019 | Uncategorized @sl

Ta konec tedna in začetek septembra bo v Kajakaškem centru Solkan pester. Tekmovalni utrip na Soči se čuti že ves teden, saj se vsi klubi pripravljajo na dvojno državno prvenstvo, ki ga organiziramo med petkom in nedeljo.

V soboto začnemo s članskim in mladinskim državnim prvenstvom v slalomu. Nastopili bodo vsi najboljši kajakaši in kajakašice z Luko Božičem, Benjaminom Savškom in Petrom Kavzerjem na čelu. Žal pa bo manjkala domačaUrša Kragelj, ki se je poškodovala na svetovnem pokalu v Londonu.. Zanjo je žal odpisan tudi že nastop na svetovnem prvenstvu v Španji, ki bo konec septembra. V la Seu d Urgellu se bodo začele tudi kvalifikacije za olimpijske igre – Tokio 2020. V domačem klubu stavimo tudi na aktualnega mladinskega svetovnega prvaka Nejca Polenčiča, ki bi lahko posegel visoko tudi v članski konkurenci. Punce bodo zastopane z Aljo Kozorog, Nino Bizjak, Saro Belingar in mlajšimi, pri fantih pa jih je enostavno preveč, da bi vse našteli.

V nedeljo pa se slalomska vratica umaknejo za državno prvenstvo vseh kategorij v spust-sprintu. Domači adut je vsekakor aktualni Evropski prvak Nejc Žnidarčič, ki je maja na Soči med Bovcem in Kobaridom dobesedno deklasiral vso konkurenco. Nejc je tudi glavni favorit za naslov svetovnega prvaka čez dober mesec. V mladinski konkurenci bo od domačih najvišje ciljal Erazem Šavli, medaljaš iz letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva v Banja Luki.

URNIK DRŽAVNO PRVENSTVO SLALOM IN SPUST-SPRINT

Sobota – SLALOM:

  • 11:00 PRVI TEK
  • 14:00 DRUGI TEK
  • 16:00 MOŠTVENE VOŽNJE
  • 17 30 PODELITEV MEDALJ

Nedelja – SPUST:

  • 12:00 PRVI TEK
  • 14:30 DRUGI TEK
  • 15:30 MOŠTVENE VOŽNJE
  • 17 00 PODELITEV MEDALJ

Medtem, ko bodo naslednji teden slalomaši odpravili na zadnji dve tekmovanji svetovnega pokala bo sezona spustašev trajala vse do decembra, ko je na Kitajskem zadnja tekma svetovnega pokala. V Kajak klubu Soške elektrarne pa za 8. september pripravljamo 33. Soško regato in SUP pokal Slovenije. Regata je rekreativne narave, v SUP-u pa se bo tekmovalo tako v »pro« elitnih kategorijah, kot v »rekreacijskem« FUN programu. Poleg tega bodo lahko obiskovalci brezplačno testirali deske in opremo. Zastopniki pa bodo na razpolago za nasvete. Štart regate je klasično ob 11 00, dogajanje pa bo v nedeljo (8.9.) med 12 00 in 17 00 uro v Goriškem Pevmskem parku.