ODPOVED EVROPSKEGA PRVENSTVA / EUROPEANS ARE CANCELLED

Okt 22, 2020 | Uncategorized @sl

Včeraj se je na 17.redni seji izvršnega odbora Kajakaškega kluba Soške elektrarne (IO KKSE) obravnavala izvedba Evropskega prvenstva (EP) za mladince in mlajše člane, ki naj bi potekalo v Kajak centru (KC) Solkan od 4. -7. Novembra 2020.

Enotno mnenje IO KKSE je, da bi bili tekmovanje ob strogem protokolu sposobni izpeljati vrhunsko in regularno, vendar smo ocenili, da bi glede na zadnje alarmantno stanje glede COVID situacije, velikem vsakodnevnem porastu okužb, pridruženem mnenju Kajakaške Zveze Slovenije in Evropske Kajakaške Zveze, nadaljnje priprave in končna izvedba tekmovanja predstavljala preveliko organizacijsko, logistično, finančno in predvsem zdravstveno tveganje.

Stališče IO KKSE kakor tudi Organizacijskega odbora EP spust je, da se priprave za izvedbo tekmovanja prekinejo in obvesti pristojne, da smo zaradi navedenih razlogov EP Solkan 2020 primorani odpovedati.

Istočasno bi vse dosedanje in prihodnje aktivnosti nemudoma usmerili v pripravo in izvedbo EP v Slalomu v Solkanu 2021 kakor tudi pridobitvi nominacije za istočasno izvedbo SP v Spustu v Solkanu 2021.

Glede na to, da je pri izvedbi EP Spust Solkan 2020 Mestna Občina Nova Gorica pomemben dejavnik, Vas z namenom izraziti enotno odločitev, pred dokončno objavo naprošamo še za vaše mnenje.

Športni pozdrav,
Predsednik IO KKSE,
Predsednik OK EP Solkan 2020

 

It is truly sad that we are forced to cancel the Wildwarer Canoeing European Championships. Find attached the official statement.

Cancellation