Nejc Žnidarčič zlat na Soči!

Maj 22, 2013 | Ostalo

Na naši Soči je pretekli konec tedna potekalo Evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Barve našega kluba sta zastopala Nejc Žnidarčič med kajakaši in Beti Medved med kanuistkami. Nejc je kot je v zadnjih letih že v navadi, tudi tokrat meril zelo visoko. Kljub temu, da pravo formo s trenerjem Jernejem Abramičem načrtuje šele za junijsko svetovno prvenstvo v Solkanu, pa sta dve osvojeni kolajni dokaz njegove nesporne kvalitete.

Nejc Žnidarčič je v sprintu zadnji dan prvenstva osvojil naslov evropskega prvaka in opravičil vlogo favorita, ter si z veliko prednostjo priveslal naslov evropskega prvaka. To je za Nejca že drugi naslov stare celine, potem ko je slavil nazadnje leta 2009 v Italiji. Drugi je bil Čeh Tomaš Slovak, tretje mesto pa si je priveslal Francoz Theo Devard. “To je bil moj prvi cilj tega evropskega prvenstva. V klasičnem spustu nisem bil tako pripravljen, ker je bilo zame še prezgodaj. V šprintu pa je bila forma dovolj dobra, saj sem videl že po izbirnih tekmah, da sem dovolj dober,” je nekaj minut po svojem nastopu povedal Žnidarčič, saj je potreboval nekaj časa, da je prišel do zraka. “Proga je imela predel, ki je bil kar precej zahteven in je bilo odvisno, kako se ti je naredila voda. Meni sta uspeli dve super vožnji, tako da moram biti zadovoljen,” je povedal Žnidarčič, ki ima v svoji vitrini tudi dva naslova svetovnega prvaka v šprintu. Nejc si je želel, da bi bila proga na spodnjem, zahtevnejšem delu, vendar je organizator traso proge prestavil nekoliko višje. “Sam res uživam, če veslam na bolj divji vodi. Zagotovo bi si želel veslati spodaj, saj mislim, da bi bila razlika še večja. Važno je, da imam naslov,” je na koncu povedal Nejc, ob tem pa pohvalil še ostale fante iz reprezentance, ki so se prav tako dobro odrezali.

V klasičnem spustu je Nejc zasedel dobro 6. mesto, medtem ko so na tej daljši razdalji z ekipo spet stopili na stopničke. Če se tekma v posamični konkurenci klasičnega spusta ni odvila po pričakovanjih nekaterih, so se ekipne vožnje odvile sanjsko, saj so slovenski kajakaši v postavi Nejc ŽnidarčičSimon Oven in Tim Kolar zasedli drugo mesto in tako izpolnili svoja pričakovanja. Zmagali so Francozi, tretji pa so bili Nemci. Z drugim mestom je bil vidno zadovoljen tudi Nejc:“Vedel sem, da smo lahko blizu medalje. Tima sva lepo pripeljala do cilja in nismo delali nobenih napak. Francozi so bili danes boljši, tako da je to drugo mesto optimalno.”