Nejc Žnidarčič blestel na svetovnem pokalu v Banja Luki!

Jun 23, 2013 | Ostalo

Po končanem Svetovnem prvenstvu v sprintu so se najboljši spustaši sveta odpravili še na kratko turnejo svetovnega pokala. V Banjaluki sta bili letos na sporedu prvi dve tekmi svetovnega pokala v spustu. Po evropskem prvenstvu ter svetovnem prvenstvu so se reprezentance preselile v bližnjo Bosno in Hercegovino, kjer je nastal pravi kajakaški praznik. Množica ljudi ob reki Vrbas, kjer se hladijo v čudežno bistri reki, resnično vabi k reki bolj, kakor vsi plakati in reklame za svetovni pokal v kajaku, ki je letos že drugič organiziran v Banjaluki.

Nejc Žnidarčič je pred tekmo dejal  »Lani sem bil tu v sprintu prvi, v klasičnem spustu pa tretji. Upam, da bom letos ponovil ta rezultat. Konkurenca ni slaba, z izjemo Maxima, ki me je premagal v Solkanu, so tu vsi. Richard Hala, Kamil Mružek, pa Avstrijci bodo huda konkurenca in vsi želijo pokazati, da so lahko boljši, a upam na najboljše.«

Vikend se je začel s petkovim sprintom. Z novo zmago je svojo bogato zbirko odličij obogatil naš Nejc Žnidarčič, ljubljanski kajakaš Tim Kolar je bil odličen tretji. V finalu so veslali tudi preostali slovenski reprezentanti. Nejc je tako tudi v letošnjo sezono tekem svetovnega pokala vstopil z zmago. V nočnem finalu pod reflektorji na reki Vrbas je bil brez prave konkurence. Najbližjega zasledovalca na sprinterski preizkušnji Francoza Paula Gratona je prehitel za 1,71 sekunde. »V nočnih urah, ob polni luni, postanem kot volkodlak. Dobim skoraj nadnaravno moč in ni me moč premagati. To smo zgrešili v Solkanu, kjer je bila tekma popoldne in ne zvečer. No, šalo na stran, odpeljal sem odlično vožnjo, in ko mi to uspe, me je težko premagati,« je po tekmi povedal Žnidarčič. V nedeljo je tekmovalce čakala še tekma v klasičnem spustu, kjer je bil Nejc na 6. mestu od nove kolajne oddaljen za dobri 2 sekundi.
Prihodnji konec tedna bodo spustaši tekmovali v italijanski Valtelini.