Luka Božič, Sašo Taljat – Kajakaša leta 2014

Dec 16, 2014 | Ostalo

Luka Božič in Sašo Taljat sta po odlični sezoni za konec prejela še naziv kajakaša leta 2014. Več v prispevku …
Kajakaška zveza Slovenije je v sodelovanju s Kajak klubom Soške elektrarne v Tolminu nagradila najboljše slovenske čolne v kajaku in kanuju tako na divjih kot mirnih vodah. Vrh prireditve je predstavljal izbor najboljše kajakašice in kajakaša iztekajočega se leta. Za spremembo od prejšnji sezon sta laskavi naziv med kajakaši prejela kar dva. Luka Božič in Sašo Taljat sta letos enostavno blestela. Njun zmagovalni pohod se je pričel z osvojeno bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, kateri je sledilo zlato, srebro in bron na tekmah svetovnega pokala in za zaključek še zlato na svetovnem prvenstvu. Tekmovalca domačega kluba sta se s temi rezultati z zlatimi črkami vpisala v zgodovino slovenskega kajaka kot prva svetovna prvaka v kategoriji kanuističnih dvojcev.

Kajakašica leta je postala Eva Terčelj, mladinec leta pa Anže Urankar. Nagrade so si v domačem klubu še priveslali: Nejc Žnidarčič , Nina Bizjak in Rok Markočič.

Sezona 2014 je bila za slovenski kajak izjemna. Številne osvojene medalje na velikih tekmah tako v mladinski kot članski konkurenci so plod dobrega in trdega dela tako tekmovalcev kot trenerjev. Rezultati, ki jih tekmovalci nizajo leto za letom kažejo, da so na pravi poti. Želimo jim obilico uspeha tudi v pomembnem prihajajočem predolimpijskem letu, kjer se bodo borili za mesta na olimpijskih igrah v Riu 2016.

ISKRENE ČESTITKE VSEM NAGRAJENCEM … USPEŠNO ZAVESLAJTE V LETO 2015!!!

FOTO: Nina Jelenc