Luka Božič in Sašo Taljat slavila na tekmi svetovnega pokala v Pragi!

Avg 14, 2011 | Ostalo

Naša asa Luka Božič in Sašo Taljat sta na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na Češkem osvojila prvo mesto med kanuističnimi dvojci. Po 2. mestu na junijskem svetovnem pokalu v Franciji je to zanju je to prvo veliko zmagoslavje med elito.

V polfinalu sta postavila četrti najhitrejši čas, vendar so jima sodniki prisodili še štiri kazenske sekunde, tako da sta se v finale uvrstila z devetim časom polfinala. “Morda sva imela srečo, da so drugi tekmovalci delali napake v polfinalu, tako da sva se prebila do finala, kjer sva lahko realizirala najine ideje,” je tesen preboj iz polfinala v finale pokomentiral Sašo Taljat.

V finalu pa sta s progo opravila z odliko, bila od najbližjih tekmecev hitrejša za več kot dve sekundi in se zasluženo veselila zmage na reki Vltavi.

Vožnja je bila res dobra, sploh če jo primerjam z drugimi vožnjami, ki sva jih prikazala v kvalifikacijah in polfinalu. Bila je precej boljša kot tista v kvalifikacijah in malo boljša od polfinalne. Tam sva imela dva dotika, ampak veslala sva zelo dobro. Zdaj sva res pokazala, kam sodiva, in upam, da nama bodo tudi na svetovnem prvenstvu uspele takšne vožnje,” je povedal Luka Božič.