Luka Božič in Sašo Taljat do naslova Evropskih prvakov med mlajšimi člani!

Jul 17, 2011 | Ostalo

Naša naveza Luka BožičSašo Taljat  je na julijskem Evropskem prvenstvu mlajših članov do 23 let v slalomu na divjih vodah v Bosni in Hercegovini upravičila vlogo enega izmed glavnih favoritov za osvojitev kolajne. Po 3 letih poskusov osvojitve zlata med mlajšimi člani in 2 srebrnih kolajnah jima je v Banja Luki veliki met na veselje slovenskega tabora le uspel!

Varovanca Dejana Testena sta bila najboljša že v kvalifikacijah, v polfinalu sta nato postavila več kot pet sekund hitrejši čas kot drugouvrščena francoska dvojica Biso-Picco, na koncu pa sta v finalu, ki so ga organizirali v poznih sobotnih večernih urah pod reflektorji, s sicer nekoliko počasnejšo vožnjo kot v polfinalu, zanesljivo priveslala do naslova evropskih prvakov do 23 let. Češka tekmovalca Ondrej Karlovsky in Jakub Jane, ki sta bila druga, sta namreč zaostala za 2,62 sekunde. Tretje mesto sta osvojila Nemca Robert Behling in Thomas Becker.

Dobro sta v Bosni nastopala tudi Urša Kragelj in debitant Žiga Taljat. Prva je med mlajšimi članicami gotovo ciljala na medaljo, bila na odlični poti do nje a po nesrečnem dotiku pristala na 4. mestu. Žiga se je med mladinci v C-1 po premierni uvrstitvi v slovensko reprezentanco dobro izkazal in tekmovanje končal 15.

Iskrene čestitke!