Lovro Leban in Rok Kuk peta na tekmi svetovnega pokala v Račicah

Maj 24, 2011 | Ostalo

Oglejte si tudi njun nastop v finalu, prikazan na Eurosportu! Povezava v novici!

Sprinterji našega kluba so v mesecu maju nastopili na dveh tekmah svetovnega pokala. Najprej so pred dvemi tedni mudili na Poljskem, kjer so se v Poznanu prvič letos preizkusili med mednarodno elito in se odlično odrezali. Tako Jernej Župančič Regent, kot tudi dvojec Lovro Leban – Rok Kuk so v svoji paradnih disciplinah 1000m, ki so tudi v olimpijskem programu prišli vse do velikega finala in tam tekmovanje zaključili na 8. mestu. Lovro in Rok sta dan kasneje nastopila tudi v finalu pol krajše razdalje 500m, ki je na programu olimpijskih iger sicer ni in tam osvojila visoko 5. mesto.

Po nekaj dneh treninga doma so se vsi skupaj odpravili še na drugo preizkušnjo iz serije v češke Račice. Pridružil se jim je tudi novopečeni evropski podprvak v sprintu na divjih vodah Nejc Žnidarčič, ki pa se v tistem na mirnih vodah ni preveč izkazal in tekmovanje zaključil v polfinalu. Nekoliko bolje je veslal Jernej in se zelo približal še eni uvrstitvi v veliki finale a se na koncu moral zadovoljiti z finalom B in bojem za mesta 10. – 18. Tam je končal kot tretji in letošnjo drugo tekmo svetovnega pokala zaključil z uvrstitvijo na dobro 12. mesto. Najbolj sta se na Češkem izkazala Mostarja Lovro in Rok in v zelo tesnem polfinalu uspela priveslati do nove uvrstitve v veliki finale, tam pa znova tekmovala odlično in za tri mesta popravila uvrstitev s prve tekme na Poljskem ter končala kot 5.

Rok je po tekmi povedal: “Vse, kar je bilo narobe na prvi tekmi, sva zdaj popravila. Spet sva imela tiste dobre občutke z lanskih tekem svetovnega pokala. Na tej tekmi je bilo precej več tekmovalcev kot na prvi. Od najboljših sta manjkala le najboljša Nemca, drugi so bili vsi tukaj. Ne vemo, kako vsi drugi tempirajo formo, mislim, da tu še ni nihče posebej dobro pripravljen. Tako kot tudi midva še nisva. Sva pa zraven, to sva videla, bila sva v boju za stopničke, tako da sva v igri za veliki finale tudi na največjih tekmovanjih. Kako pa bo avgusta, ko bo svetovno prvenstvo, pa bomo videli. Sem sva prišla pogledat, kje lahko končava z dobrim veslanjem. Ker sva bila blizu stopničk, sva zadovoljna.

Rezultate s tekme v čeških Račicah si oglejte S KLIKOM TUKAJ
Finalni nastop Lovrota in Roka pa S KLIKOM TUKAJ