Lovro Leban in Rok Kuk na treningu v Avstraliji

Feb 2, 2012 | Ostalo

Naša sprinterja na mirnih vodah Lovro Leban in Rok Kuk velik del zimskih priprav na novo pomembno sezono preživljata v Maroochydoru v Avstraliji. Na avstralsko vzhodno obalo sta odpotovala 16. januarja in tam ostajata vse do povratka sredi marca, ko ju doma čaka sklepni pomladanski del priprav na olimpijske kvalifikacije 16. maja v poljskem Poznanu. Ker ima olimpijska sezona posebno težo, Lovro in Rok pa ob dobri tekmi realne možnosti za uvrstitev na igre, so jima njun trener Ingolf Beutel, klubski trener Dejan Testen in direktor reprezentanc Andrej Jelenc letos zagotovili zares dobre pogoje za delo.

Mostarja sta se priključila delu italijanske ekipe, ki na “Sončni Obali” (ang. Sunshine Coast) trenira pod vodstvom nemškega strokovnjaka Josefa Capoušeka. Capoušeku, ki s 17 zlatimi olimpijskimi medaljami in več kot 150 svetovnimi in evropskimi naslovi v kajakaških krogih neformalno velja za najuspešnejšega trenerja sploh, se je v Avstraliji pridružila najuspešnejša kajakašica vseh časov, Birgit Fischer, nemška legenda ki kljub 49 letom, 8 zlatim olimpijskim medaljam in 28 naslovom svetovne prvakinje na južni polobli kuje svoj povratek na tekmovalno sceno.

Lovro in Rok se tako nad pomanjkanjem šampionskih vzorov na vsakdanjem treningu ne moreta pritoževati. Njun tipičen dan sestavljajo 4 treningi, navadno 2 veslanji in dopolnilna vadba v obliki teka, uteži in plavanja. Napornega tempa vajena iz priprav z njunim trenerjem Ingolfom, sta s treningom zadovoljna in v mrzlo dolino Soče pošiljata nekaj vročega sonca ter pozdrave vsem kajakaškim prijateljem.