Konec tedna v Kajakaškem centru Solkan gostimo EKO DAN

Jun 13, 2016 | Uncategorized @sl

Konec tedna v Kajakaškem centru Solkan gostimo EKO DAN. Ta je že peti zapored in veselimo se ponovnega snidenja s tistimi, ki jim ohranjanje narave ni samo kratkotrajna modna muha. Predstavilo se bo več organizacij, ki so med najzaslužnejšimi, da o ohranjanju narave v širši populaciji več diskutiramo.

Letošnja glavna tematika je ohranjanje rek in biodiverzitete v njih. Najbolj nam je pomembno, da sporočilo predamo najmlajšim in veseli bomo, če nas boste z udeležbo z udeležbo na prireditvi podprli tudi vi. Nič ne stane in tudi bolelo ne bo – obljubljamo!

Pripravljamo pa se tudi na tekmovanje ECA Junior Cup, ki bo potekalo naslednji teden in na katerem se bo preko celega tedna sodelovalo skoraj 400 otrok iz triindvajsetih držav. Tekmovanje bo tudi generalka za Evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane, ki ga gostimo v zadnjem tednu avgusta.

PROGRAM PRIREDITVE EKO DAN:

PETEK, 17. 6. 2016

Program namenjen otrokom in mladostnikom, ki bodo preko predstavitvenih stojnic in ustvarjalnih delavnic spoznali pomen ohranjanja in skrbi za naravo. Izdelali bomo table, ki bodo na kolesarski poti proti Plavam obiskovalce opozarjale na pomen varovanja okolja.

 • 9 00 – Prihod, sprejem in predstavitev stojnic in delavnic
 • 9 15 – 11 30 – Delavnice, stojnice

  Predstavljajo se: Univerza Nova Gorica, WWF –World wild life foundation, Lutra – Inštitut za ohranjanje naravne dediščine.

  Delavnice izvajajo: Mladinski center Nova Gorica, Društvo mladih Solkan in KKSE.

 

SOBOTA, 18. 6. 2016

Program namenjen vsem. Skozi športno aktivnost ali pa tudi ne lahko pomagate namestiti table, ki jih bodo prejšnji dan narisali otroci. V sklopu projekta ALTERENERGY – GOLEA boste lahko preizkusili električna kolesa in skuterje. Zvečer zanimivo predavanje olimpijca in biologa Roka Rozmana o pomenu ohranjanja rek in nedavno zaključenem Balkan River Touru. Projekcije treh nagrajenih filmov iz izbora narava in okoljevarstvo. Poskrbljeno bo tudi za brezplačno joto in pijačo.

 • 16 30 – Zbor kolesarjev, popis, delitev številk za nagradno žrebanje
 • 17 00 – Odhod na postavljanje tabel po novi kolesarski progi in čistilno akcijo
 • 19 30 – 20 30 Jota za udeležence in srečolov
 • 21 00 – Predavanje – Rok Rozman: Pomen ohranjanja rek in biotske raznovrstnosti
 • 21 30 – Predvajanje nagrajenih naravovarstvenih filmov: Vjosa, I am Red, Logarska dolina – biotska pestrost v Naturi 2000

  Predstavljajo se: Goriška lokalna energetska agencija, Leeway collective, Univerza Nova Gorica

  Program izvajajo: Kult bikes, KKSE, Društvo mladih Solkan