KKSE dvakrat v finalu na svetovnem prvenstvu, Božič – Taljat 5. na svetu!

Sep 10, 2011 | Ostalo

Na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v Bratislavi so se danes začeli zaključni boji. Kajak klub Soške elektrarne je imel v igri za mesta v finalu in osvajanje olimpijskih kvot 3 čolne: C2 Luka Božič in Sašo Taljat, ter Uršo Kragelj in Nino Mozetič med kajakašicami.

Svoje posamične nastope je z 21. mestom v polfinalu sklenila Nina Mozetič, v veliki finale svetovnega prvenstva pa se je po 8. mestu pred 2 letoma še drugič v karieri uspelo prebiti Urši Kragelj, ki je z ostalima dvema slovenskima kajakašicama že z uvrstitvijo med 30 najboljših Sloveniji zagotovila nastop na OI 2012! Še pred kajakašicami so svoje polfinalne vožnje veslali kanuisti v disciplini C-2. Tam je ogromno navijačev z Mosta na Soči, ki so v teh dneh odpotovali v slovaško prestolnico svoje upe polagalo na Luka in Sašota, ki sta z zelo hitrim nastopom kljub 2 dotikoma in posledično 4 kazenskimi sekundami v polfinalu zasedla 5. mestu in s tem izpolnila cilj velikega finala ter tudi osvojitve olimpijske kvote!

V finalu so tako vsi nastopali precej manj obremenjeno in odkrito napadli uvrstitve pri vrhu. Urši Kragelj čoln ni najbolje stekel in tako se je morala ob nekaj napakah in kazenskih sekundah, ki jih je bilo za finale SP preveč zadovoljti z končnim 10. mestom. Čestitke za vrhunski dosežek!
Luka in Sašo, že 3. s SP pred 2 letoma, sta svoj finalni nastop začela zelo hitro, bila na vmesnem času celo pred vodečo dvojico Škantar – Škantar a sta ju nato ponovna 2 dotika in 4 kazenske sekunde potisnila na 3. mesto ob prihodu v cilj. Na koncu sta zasedla fantastično 5. mesto, svetovna prvaka pa sta še 4. zapored postala Slovaka Hoschorner.

KKSE je tako ob za Slovenijo že osvojenih ol. kvotah, na internih kvalifikacijah prihodnje leto v igri za kar 2 čolna na POI London 2012. Čestitke vsem tekmovalcem in trenerjema Dejanu Testenu ter Mihi Terdiču!