KC MOST NA SOČI

Kajak center Most na soči

Izpostava Kajak kluba Soške elektrarne na Mostu na Soči deluje od leta 2001. Na Mostu se je sicer kajakaštvo dogajalo že kmalu po drugi svetovni vojni, a organizirani treningi so se v tem podalpskem kraju začeli pod vodstvom vizionarja Dejana Testena pred dobrimi dvajsetimi leti. Na začetku v zelo skromnih prostorih ob jezeru pod Modrejem. A prav v tistih skromnih prostorih so po vsega nekaj letih zrasli eni od največjih uspehov celotnega kluba. Dvojec Sašo Taljat – Luka Božič sta se najprej približala svetovnemu vrhu pri maldincih, nato osvojila najvišje naslove v kategoriji U23, kmalu že bron na članskem svetovnem prvenstvu v slalom, sledili sta še zlati medalji na svetovnem prvensvtu v spustu, nastop na OI 2012…in nato leta 2013 še naslov svetovnih prvakov v C2 slalom. Po desetih letih usmeritve v slalom in spust je Testen dodal in razvil še disciplino mirnih vod, kjer so tekmovalci z Mosta tudi zelo hitro dosegli svetovni vrh. Prva sta medaljo na svetovnem pokalu in U23 Evropskem prvenstvu dosegla Rok Kuk – Lovro Leban v K2 1000m. Nato je sledil še zagon rekreativne sekcije.

Izpostava na Mostu se je skozi vsa leta zelo hitro razvijala. Kot praktično edini klub v Sloveniji Most razvija tako dsiciplino mirnih vod, spusta in slaloma na vrhunskem nivoju. Klub se je leta 2018 iz prosotrov na Modreju preselil v ‘Vodno hišo’ ob mostu čez Sočo in tam še bolj zaživel. Danes na Mostu pod okriljem treh trenerjev deluje skupina začetnikov (šola kajaka), razvojna skupina do 14 let ter tekmovalni skupini za mirne in divje vode. Razvoj mirnih vod na Mostu je postal referenčna točka za domače in tuje klube ter ekipe, ki poleti pogosto obiščejo klub na jezeru pod Alpami.

ZAČETNIŠKI TEČAJI

TRENINGI

POLETJE OB SOČI

KAJAKAŠKI TABORI

Začetniški tečaji

Poteka vsako poletje v času poletnih počitnic, ponedeljke in četrtke 0d 17.00 do 18.30. Namenjeno plavalcem od 7 let dalje.

Skozi to šolo se začetniki spoznajo z vodo in kajakaškim športom ter naučijo prve osnove tega športa.

Pristop je zelo sproščen in igriv, na koncu poletja pa otroci lahko nadaljujejo z vadbo v naši začetniški skupini.

Vpis je možen preko celega poletja, vadnina pa se obračunava prilagojeno počitniškim izostankom.

Poteka z vaditeljico v angleškem jeziku in tako predstavlja tudi jezikovno šolo.

Treningi

Izvajamo treninge za programe SLALOMSKE EKIPE za dečke, mladince in člane
treninge za programe MIRNOVODAŠKE EKIPE za dečke, mladince in člane (zupancicregent@gmail.com)

Treningi za vse skupine potekajo celo leto neprekinjeno.

Začetniška skupina načeloma 2x tedensko (hladni meseci na kopnem), poleti malo pogosteje.

Razvojne skupine 10-14 trenirajo 4-5x tedensko, večino leta a vodi vzporedno s kondicijsko in preventivno vadbo na suhem.

Tekmovalne skupine trenirajo 6 dni tedensko celo leto, trening na vodi prekinejo za krajše obdobje sredi zime.

 

Skupine

Treninge izvajamo na Mostu na Soči za skupine:

Začetniki (približno do 10 let) – spoznavanje športa

Razvojne skupine za mirno in divjo vodo (približno 11-14 let) – trening osnov in izkušnje

Tekmovalne skupine – postopna specializacija

Elitna/profesionalna skupina – klubska ekipa tekmovalcev članske reprezentance glavna cilja sta SP in OI.

Poletje ob Soči

Je enotedenski tabor v naših prostorih pri Moderju. Namenjen je plavalcem od 7 do približno 12 let. Tabor traja 5 dni od 8 do 16. Navadno organiziramo julijski in avgustovski termin.
Na taboru se otroci naučijo osnov veslanja, vključujemo pa tudi druge športe (plezanje, joga za otroke itd.) in aktivnosti (skoki v vodo, taborni ogenj, risanje).
Tudi tu vadba poteka deloma v angleškem jeziku in je tako hkrati tudi jezikovni tečaj.
Po zaključku se lahko otroci priključijo kajak šoli ali začetniški skupini kluba.

Kajakaški tabori

So organizirani pod okriljem Kajakaške zveze Slovenije. Izvedeni so v Kampu Gaberje ob Soči. Namenjeni so najmlajšim članom, deklicam in dečkom. Tabor traja 5 dni in udeleženci se na njem družijo s sovrstniki iz cele Slovenije, se zabavajo in veslajo. Kamp se zaključi s prijateljskim tekmovanjem v Kobaridu.