Kajakaš in kajakašica leta 2010 sta Jure Meglič in Urša Kragelj

Dec 15, 2010 | Ostalo

Za Kajakaško zvezo Slovenije (KZS) je najuspešnejše leto v zgodovini samostojne države, saj so kajakaši, kajakašice in kanuisti na divjih ter mirnih vodah na evropskih in svetovnih prvenstvih osvojili kar 21 kolajn.

Zadnje dejanje nepozabnega leta 2010 je bilo sinoči v Mednem, kjer je priznanje za kajakaša leta prejel Jure Meglič (KKK Tacen), za kajakašico leta pa Urša Kragelj (Soške elektrarne), oba sta prvič osvojila prestižno lovoriko. V mladinski konkurenci je bila najboljša kajakašica Eva Terčelj, na mirnih vodah pa Špela Ponomarenko med ženskami in Rok Kuk ter Lovro Leban med moškimi. “Vsaka nagrada je lepa, še posebno po takšni sezoni in v tako ostri konkurenci s Petrom Kauzerjem ter preostalimi. Upam, da bo takšnih priznanj za moje dosežke čim več. Svetovno prvenstvo v Tacnu je bilo prelomnica, sicer pa smo sredi štiriletnega olimpijskega ciklusa. V London 2012 bo šel le en slovenski kajakaš na divji vodah, tisti, ki bo pokazal najboljše nastope. Leto 2011 bo s svetovnim prvenstvom v Bratislavi kvalifikacijsko, sanjsko bi bilo, če bi si že tedaj priveslal olimpijsko vozovnico,” je povedal Jure Meglič, srebrn na EP v Bratislavi in bronast na SP v Tacnu.

“Končno je uspelo tudi meni. Priznanje je glede na rezultate pričakovano. Pred svetovnim prvenstvom 2011 bolj kot o olimpijski normi razmišljam o napredku v tehniki. A normo je treba priveslati že v predolimpijskem letu, da ne bo panike,” je bil vesela Urša Kragelj.