Igre prijateljstva, euro cup rafting, čistilna akcija,…

Sep 12, 2018 | Uncategorized @sl

V Kajakaškem centru Solkan smo minula dneva gostili »vodni del« prvih športnih iger prijateljstva ali uradno FRIENDSHIP GAMES. Te so v več športih potekale še v Gorici in Šempetru. Kajakaši in kajakašice so v obeh kategorijah pobrali prvo in drugo mesto. Za domači klub sta tekmovala Sara Belingar in Urban Gajšek, ki sta osvojila srebrni medalji.

Po ravnokar končanem Alpe Adria tekmovanjem in nedeljski Soški regati pa bomo to soboto gostili še tekmovanje v raftingu – Euro Cup in se vključili v vsestetovno čistilno akcijo. Tekmovanja v raftingu podo po poligonu proge potekala med 11 30 in 17 00 uro, čistilno akcijo pa bomo za razliko od večine ostalih prizorišč izvedli v popoldanskem času.

Klubski članski tekmovalci pa se te dni odpravljajo v Brazilijo, kjer bo konec meseca na olimpijski progi v Riu svetovno prvenstvo. Po zmagi na zadnji tekmi svetovnega pokala bo Luka Božič poizkušal zadržati formo in stopiti na zmagovalni oder tudi na tekmovanju sezone. Tudi Urša Kragelj ima visoke ambicije, ki jih vsekakor lahko izpolni. Prvič bo na članskem svetovnem prvenstvu nastopil tudi Tine Kancler. Prvenstvo se začne čez deset dni.