Evropsko prvenstvo v kajak sprintu – Beograd 2011

Jun 27, 2011 | Ostalo

Župančič in Žnidarčič razočarana iz Beograda, pred Lebanom in Kukom EP do 23 let v Zagrebu

Teden dni za slalomisti, ki so na EP nastopali v Španiji, so svojo priložnost dočakali tudi najboljši Evropski sprinterji na mirnih vodah. Ob odsotnosti najboljšega “mirnovodaškega” dvojca Lebana-Kuka smo v KKSE najbolj računali na Jerneja Župančiča Regenta in Nejca Žnidarčiča.

Župa, ki je po dveh dobrih predstavah na tekmah svetovnega pokala (v Poznanu 8., Račicah 12.) nakazal vrnitev na stare tirnice, se je pred tekmovanjem spogledoval z velikim finalom na 1000m in dal jasno vedeti, da se v Beograd odpravlja prav po tega. Kljub dobremu počutju se v svojem polfinalu nato ni znašel najbolje in končal na presenetiljivem 8. mestu, daleč od prvih treh mest, ki so vodila v finale. Po tekmi je svoj nastop komentiral z besedami: “Preprosto ni šlo. Po 300m so bili že spredaj.”
Velika pričakovanja je pred svojimi nastopi gojil tudi novopečeni svetovni prvak iz spustaškega sprinta na divjih vodah Nejc Žnidarčič. V zadnjem obdobju najboljši spustaš sveta se na mirni gladini še enkrat več ni znašel in v svojem 3. letu nastopanja med sprintersko elito tokrat tekmovanje na 200m končal v polfinalu.

Pred sprinterji na mirnih vodah je še eno Evropsko prvenstvo. Med člani do 23 let nas bosta v Zagrebu zastopala 2. z lanskega EP v Moskvi, Lovro Leban in Rok Kuk.

Njune nastope spremljajte na tej povezavi, rezultate članskega EP v Beogradu pa si oglejte tukaj.