Ekipa Božič – Taljat z novim članom

Avg 30, 2013 | Ostalo

Doktor medicine Dejan Fabčič tudi vrhunski športnik s 6. mestom s paraolimpijskih iger!

Med poletjem je strokovni del ekipe Luka Božiča in Saša Taljata postal bogatejši za novega člana. To je doktor medicine Dejan Fabčič, ki bo skrbel za zdravje obeh in na rednih pregledih spremljal tudi njuno krvno sliko, kar je praksa mnogih vrhunskih športnikov. V obdobjih intezivnega treninga je lahko prav takšen nadzor ključnega pomena pri zmanjševanju možnosti za pretreniranost in izgorelost, ter hitro ukrepanje v primeru zdravstvenih težav.

Dejan pa ni le strokovnjak na področju medicine, temveč tudi aktiven športnik. Kot plavalec je tekmoval na paraolimpijskih igrah v Pekingu, preizkušnji na 100m prsno in 100m hrbtno pa končal na 6. in 7. mestu. Njegov naslednji športni cilj predstavljajo olimpijske igre v Riu 2016, tam pa bi rad tekmoval v parakajaku na 200m. Pri njegovem projektu sodelujejo tudi naši trenerji: vodja ekipe je Nina Mozetič, za program pa skrbita Jernej Župančič Regent in Dejan Testen. Fabčič bo sodeloval tudi s psihologinjo Katjo Čavničar.

Prvi spodbudni rezultat je Fabčič dosegel že na svojem prvem svetovnem prvenstvu med kajakaši, ko je konec avgusta v nemškem Duisburgu v parakajaški disciplini TA 200m dosegel 11. mesto. Vsi prej našteti upajo, da bo vzajemno sodelovanje obrodilo sadove ter pripeljalo do vrhunskih rezultatov in pisanja slovenske športne zgodovine.

Na sliki Dejan Testen, Sašo Taljat, Dejan Fabčič in Luka Božič.

Na sliki spodaj Dejan Fabčič z Nino Mozetič.