ECA Junior Cup pokal

Jul 3, 2019 | Uncategorized @sl

POVZETO PO PN: ECA Junior Cup pokal se je v Solkanu končal že pred dvema tednoma. To je bil tretji dvojček tekem sezone ECA junior cupa – svetovnega pokala mlajših kategorij v slalomu na divjih vodah. V domačem Kajak klubu Soške elektrarne smo se veselili štirih zmag. Brzice Soče in Kajakaški center Solkan je za pet dni treninga in dva dneva tekmovanj zasedlo kar 349 kajakašev in kanuistov iz 24 držav in štirih kontinentov. Med slalomski vratci so se v kajakih, kanujih in dvojcih podili fantje in dekleta kategorij od u-14 do U-23. V večini kategorij so bili med najboljšimi tudi veslači domačega kluba Soške elektrarne.

Med mlajšimi člani je Solkanec Tine Kancler zmagal tako med kajakaši kot med kanuisti. Med kanuisti je Kancler zelo tesno – za osem desetink sekunde v dveh tekmah – ugnal Francoza Huga Latimiera. Slovensko veselje je z bronom dopolnil član celjskega Nivoja Urh Turnšek. Med kajakaši je bil Tine razred zase. Prvega zasledovalca, Ljubljančana Marka Petka je pustil za sabo za več kot 20 sekund. “Žal mi ni uspelo priti v A reprezentanco. Sedaj se skušam tudi na takšnih tekmah čim bolje pripraviti na evropsko in svetovno prvenstvo za mlajše člane. Evropsko bo že čez dva tedna v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem, svetovno pa čez mesec dni v Krakowu. Glede na to, da je večina najboljših slalomistov Evropejcev, je moj cilj na obeh tekmah enak – prebiti se v finale,” je po nedeljskem zaključku skoraj pred domačim pragom povedal Tine Kancler.

Soške elektrarne so bile odlične tudi med mladinci. Kanuist Nejc Polenčič je v tesnem seštevku dveh tekem ugnal Francoza Loica Trenchanta. Tretji je bil Novozelandec Oliver Puchner. Med kajakaši je zmagal madžarski član Soških elektrarn Koppany Racz, ki je bil za dobre tri sekunde hitrejši od Vida Oštrbenka iz Čateža. Bron je osvojil Celjan Lan Tominc, četrti pa je bil veslač domačega kluba Erazem Šavli.