Dvakrat svetovni prvaki in bron v Kajak klub Soške elektrarne

Jul 7, 2021 | Uncategorized @sl

Včeraj se je na Savi v Tacnu začelo šestdnevno svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.

Kajak klub Soške elektrane in vsi člani navijamo in slavimo pridno delo naših fantov in deklet!

V reprezentanci zastopa Kajak klub Soške elektrarne (KKSE) pet mladincev pod okriljem trenerja Uroša Kodelje in dva mlajša člana, ki ju podpira Luka Božiča. Trener Borut Javornik z Aljo Kozorog v Tokiu na Olimpijskih igrah.

Prvi dan so bile na sporedu ekipne tekme. S poznavanjem domače proge so naši tekmovalci zablesteli in trikrat stali na stopničkah!

Mladinci so v kajaku priveslali zlato medaljo in postali svetovni prvaki! Jakob Šavli (KKSE), Urban Gajšek (KKSE) in Jan Ločnikar (KK Nivo Celje) so bili kljub dvema kazenskima sekundama na koncu 98 stotink sekunde hitrejši od Češke ekipe, Francozi so bili tretji.

Zdravljica je zaigrala tudi Nejc Polenčiču (KKSE), Jušu Javornik (KK Simon) in Urh Turnšek (KK Nivo Celje), ki so v kategoriji kanuistov pod 23 let osvojili naslov svetovnih prvakov. Prehiteli so Čehe in Francoze, ki so za našimi fanti zaostali za 92 stotink.

Do kolajne so priveslala tudi mladinke v kajaku. Helena Domanjko (KK Ljubljana), Sara Belingar (KKSE) in Ula Skok (KK Tacen)so osvojile bronasto kolajno. Za mladinskimi prvakinjami iz Nemčije so zaostale 11sekund in 11 stotink, druge so bile Čehinje.

Rezultati: https://www.canoeicf.com/2021-icf-junior-u23-canoe-slalom-world-championships/results

Danes so potekale kvalifikacije za, petkove in sobotne polfinalne in finalne tekme. V nedeljo pa je na sporedu ekstremni slalom.

Foto: Nina Jelenc