Državno prvenstvo v slalomu

Okt 3, 2022

Naši slalomisti so se za naslove državnih prvakov tokrat pomerili v kanalu ob tekmovalnem poligonu na Savi, saj je bila zaradi previsokega vodostaja izvedba na prvotni lokaciji nemogoča. V kanuju je pričakovano slavil Luka Božič, Alja Kozorog pa je postala podprvakinja. Med kajakaši je bil v absolutni konkurenci Niko Testen tretji, Urban Gajšek pa ravno tako bronast med mlajšimi člani – U23.

Med mladinci konkurenci je pri kanuistkah Alja Jug postala državna prvakinja, pri kajakašicah pa je na drugo mesto je priveslala Neja Velišček. Med najboljšimi mlajšimi mladinci je bila Ksenija Turk tretja kajakašica, Andrej Jeklin med tretji kanuisti, Mark Jeklin pa ravno tako tretji pri kajakaših.

V ekipnih vožnjah so med kajakašicami so zmagale Alja Kozorog, Sara Belingar in Urša Kragelj, drugi so bili kanuisti Luka Božič, Nejc Polenčič in Adam Križaj in kajakaši Urban Gajšek, Tine Kancler in Jakob Šavli, V mladinski konkurenci kajakašev so bili drugi Mark Jeklin, Tjaš Velikonja in Andrej Jeklin, tretji pa predstavniki KKK Ljubljana Gašper Vinkovič, Gašper Krivic in Anže Robič. V mladinskem kanuju so Gaber Ferlinc, Matic Ličnen in Andrej Jeklin postali podprvaki.

Rezultati: www.timing-mojstrana.com

Foto: Boro Šavli